Over mij

wie ik ben

Jouke In der Maur is mijn naam.
Een spiegel is wat ik ben.
Bewustmaken is wat ik doe.
Ontdekken, onthullen en ontwikkelen zijn het gevolg.
Vrijheid, liefde, geluk en plezier zijn de opbrengst.

Een (glashelder en confronterend) spiegeltje dus. I’m born that way. En dat wat in eerste instantie als een last voelde, bleek gaandeweg mijn talent te zijn. Mijn unieke bijdrage aan deze wereld. Maar ik ben natuurlijk meer dan dat! Want ik ben ook intuïtief. Liefdevol. Creatief. Realistisch idealist. Zelfbewust. Expressief. Nieuwsgierig. Analytisch. Aanwezig. Een oordeelloze ruimte. Een uitnodiging. Mateloos energiek. All over the place. Tikkeltje ondeugend. Ontzettende betweter. Én extreem grappig, dat ook…

Wat mij drijft

Mijn diepste drijfveer in het leven is ontwikkeling. En ontwikkeling betekent in my humble opinion niet iets nieuws leren, iemand (anders) worden, je aanpassen, of kennis opdoen. Ont-wikkeling betekent in mijn woordenboek alles ont-worden wat niet van jou is, zodat je ont-dekt én gaat ont-hullen wie je al lang bent. Het betekent “stuff that is dimming your f*cking shine” opruimen. En álle conclusies, oordelen en definities loslaten. Onze taak op aarde -onze verantwoordelijkheid zelfs!- is alle barrières in onszelf te vinden die we -tegen onszelf en onze maximale potentie- hebben opgeworpen (of van anderen hebben aangenomen) en die te beslechten. Zodat dat wat al lang aanwezig is (én haast niet kan wachten ein-de-lijk ten volle te mogen léven) zichtbaar wordt: onze blije en liefdevolle kern.

Ik zie het leven als de blauwe en eeuwig zonnige lucht: ja, wolken kunnen het zicht soms behoorlijk vertroebelen, maar daar trekt de hemel zich niks van aan! Die is wie ze is. Die weet wie ze is. Vraagt zich nooit af of blauw wel de juiste kleur is, en of ze niet in iemands ogen schijnt. Want de hemel? Die is niet bang om te stralen…

 

 

Wanna get in touch with me?