over im-perfection

jij kiest…

…waar jij dat ene kleine streepje zet! Im-perfection of I’m perfection, het is slechts een kwestie van details. Een klein detail, een wereld van verschil.

De missie van Im-perfection, dat waar ik voor sta, dat wat mij drijft, ten diepste motiveert is dat ik er van uitga dat het leven en deze aarde speciaal voor onze ziel gecreëerd zijn. Het ultieme laboratorium, de perfecte leerschool, de állerleukste speeltuin. En daarmee is élke ogenschijnlijke imperfectie automatisch perfectie: als we willen leren, ontwikkelen, verbeteren, perfectie willen behalen of zelfs maar nastreven, hebben we imperfecties nodig. Im-perfection = I’m perfection. Leren van perfectie is onmogelijk. Perfectie zou indruisen tegen alles waar ons Universum en dus onze natuur van gemaakt zijn; groei en aanpassing. Wanneer we perfectie bereikt zouden hebben, zou onze wereld overbodig zijn. Zolang het niet perfect is, is er ruimte om te ontwikkelen en te groeien. En dat maakt elke imperfectie het meest perfecte dat je op dat moment kan overkomen. Dat maakt dat elke les terug blijft komen tot je ‘m ten diepste doorleefd hebt. Elk obstakel zich blijft opdringen tot je ‘m gezien, bedankt, en achter je gelaten hebt. Dat maakt dat er elke keer weer nieuwe lessen voorbij komen. En dat maakt wat mij betreft het leven zo vurrukkulluk!

Wabi Sabi (Japanse filosofie, ‘de schoonheid van imperfectie’)

Worden, meer dan zijn.
Zoeken, liever dan vinden.
Imperfectie, graag

Waar ik dus voor ga? Mijn visie, mijn toekomstdroom, mijn beeld van perfectie, en wat mij betreft; onze uiteindelijke bestemming, is ‘niets dan liefde’. En dus; wereldvrede. Ontstaan doordat we alles wat liefde in de weg staat in onszelf hebben opgeruimd. Ik realiseer me dat dat een fantastische droom, maar een vrij ambitieus doel is. En het feit dat we nog aanwezig zijn, betekent dat we nog wat te doen hebben…

“The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do”.

what if you fly…

De bijdrage die ik met Im-perfection aan de door mij gedroomde toekomst lever is dan ook jou laten ervaren hoe het voelt om vrij te zijn. Om oneindige mogelijkheden tot je beschikking te hebben. Om volkomen onafhankelijk te zijn. Om keuzes te maken die afgestemd zijn op jou. Om onvoorwaardelijk van jezelf te houden. En om plezier als hoogste waarde te hebben.

Mijn doel is íedereen die op zeker moment in zijn of haar leven aangenomen heeft dat er iets mis is aan hem of haar, los te maken van dat oordeel. Een andere waarheid te laten ervaren. Zodat je de wereld (en vooral; jezelf) niet langer hoeft te onthouden wat er eigenlijk stiekem zo ontzettend geweldig aan jou is! Erop vertrouwende dat het butterfly-effect de rest doet: als jij jouw ware, liefdevolle, vrije en gelukkige vleugels openslaat, is dat morgen een wervelwind in Tokio…

Het allerbelangrijkste uitgangspunt van Im-perfection is dat álles in potentie aanwezig is. Alles is mogelijk! Ontwikkeling betekent in my humble opinion niet iets nieuws leren, iets worden. Ont-wikkeling betekent alles ont-worden wat niet van jou is, zodat je ont-dekt én gaat ont-hullen wie je al bent. Onze taak op aarde -onze verantwoordelijkheid zelfs!- is alle barrières in onszelf te vinden die we hebben opgeworpen en die te beslechten. Be who you were before all the stuff that dimmed your f*cking shine happened. Laat alle conclusies, oordelen en definities los en je kunt gewoon ZIJN. All of you. Ongecensureerd. En jouw maximale potentie leven.

De kernwaarden die ten grondslag liggen aan alles wat ik doe, zijn Liefde, Levenslust & Lef. Verantwoordelijkheid en autonomie zijn wat daartoe nodig is. Geluk, plezier en vrijheid de opbrengst.

“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness, that most frightens us. We ask ourselves, who am I to be briljant, gorgeous, talented and fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of god, your playing small doesn’t serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so other people won’t feel insecure around you. We are born to make manifest the glory of god that is within us. It is not just some of us, it is in everyone. And as we let our own light shine, we uncounsiously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.” -Marianne Williamson-

Wanna get in touch with me?