The way you do shopping…

The way you do shopping…

The way you do one thing, is the way you do everything. Of –beter gezegd (nah ja; voor vandaag dan)-: the way you do internetshopping is the way you do life. Wat? Ja, dat. The way you do internetshopping is the way you do life (en denk niet dat deze boodschap niet...

Verander het verleden (en vind je kat terug)

Verander het verleden (en vind je kat terug)

Dat ze wist dat wat ze nu ervaarde niks met nu te maken had, maar alles met gebeurtenissen in het verleden. Dat zei ze. Dat dat er niet meer kan zijn, omdat het verleden weg is. Voegde ze eraan toe. Dat je het verleden dus niet kan veranderen. Verduidelijkte ze. En...

Doe maar een omstandigheidje

Doe maar een omstandigheidje

“Waarom stromen mijn ‘vrije dagen’ (tussen aanhalingstekens, omdat ik niet zou weten wat dat dan precies zou moeten betekenen… zo’n vrije dag. Ik bedoel: ik snap heus wel dat de meeste mensen dat koppelen aan wel of niet werken, wel of geen verplichtingen, wel of geen...

What comes out…

What comes out…

Stel, je hebt een kopje koffie in je hand, en iemand botst -een tikkie lomp- tegen je aan. Wat knoei je dan op de grond (of met nog meer pech; op je stralend witte broek)? Nee, dit is geen strikvraag (slechts een kleine introductie tot de rest van mijn verhaal); het...

#greyhairdontcare

#greyhairdontcare

Herken je dat (zo nee; hoe in hémelsnaam lukt het je me te blijven volgen?!)? Dat een afgestemde keuze loud AF aanwezig is, en je je er tóch dagen (weken, maanden, of in dit specifieke geval zelfs jaren) tegen blijft verzetten? Those little voices inside… wat zijn het...

Zonsopgang met Jouke

Zonsopgang met Jouke

Hey you! ​ Tja, gaat deze video-blog over mijn kledingkast? Of over nieuwe borsten? Over the 7-year-itch? Of over oordelen ontvangen? Over een scheur in mijn broek wellicht? Over nieuwe cellen en oude besturingssystemen? ​Of toch over dé adem-stem-zang-coach waarvan...

Wie stinkt daar zo?

Wie stinkt daar zo?

Het antwoord op díe vraag zal voor de meeste van mijn lezers zó binnen komen vallen (zeker als ik er ook nog eens ‘hallo, hallo’ voor zou zetten): da’s natuurlijk het mannetje van de radio. No doubt ‘bout that one. Ik weet overigens nog héél goed hoe ik dat als kind...

Be the weird one!

Be the weird one!

In alle eerlijkheid: hoe vaak (mag een gokje zijn, dit) heb jij je in je jeugd afgevraagd wanneer je échte ouders je zouden komen ophalen? Hoe vaak heb je je best gedaan deze realiteit te begrijpen én erin te functioneren? Hoe vaak heb jij je helemaal kunnen verliezen...

Geloof jij in giraffen?

Geloof jij in giraffen?

Geloof jij in sterren? Rare vraag wellicht, maar ik meen ‘m serieus… geloof jij in sterren? Ik ga er voor het gemak maar even vanuit dat dat zo is, simpelweg omdat ik nog nooit iemand ontmoet heb die níet in sterren gelooft. Ik moet ineens denken aan mijn oudste zoon,...